thema 2020: Missie duurzaam drenthe

De provincie Drenthe heeft zich verbonden aan de ambitie om in 2040 een volledig energieneutrale woningvoorraad te realiseren. Het beleid van de provincie zet in op bewustwording bij bewoners van het belang om energie te besparen en zelf op te wekken en het stimuleren van het bedrijfsleven om met aantrekkelijke aanbiedingen te komen. Vanuit deze bottom-up aanpak wil de provincie de aanjager zijn van een grootschalige transitie.

Twee centrale thema's

Het Duurzaam Gebouwd Congres omarmt deze ambitie en zet daarom in op twee centrale thema’s tijdens de elfde editie op 6 februari 2020 in de Bonte Wever in Assen:

  • Gedragsverandering: hoe krijg je de persoon achter de voordeur zover dat hij/zij nu al aan de slag gaat met verduurzaming?
  • Samenwerking: hoe zorgt de bouw- en vastgoedsector ervoor dat ze oplossingen kunnen bieden die inspelen op de behoefte benoemd bij gedragsverandering (nú aan de slag)?

Naast technische innovatie geloven wij in de kracht van een gezamenlijke inspanning vanuit de intrinsieke motivatie om de transitie aan te jagen. In een dagvullend programma zullen we je verrassen met keynotes van visionairs en deskundigen die durven buiten de kaders te denken en een verfrissende kijk op de opgaven bieden. Bovendien bieden we je in de vele workshops de praktische handvaten om direct aan de slag te gaan. Wil je dit niet missen?

Schrijf je direct in

Missie Duurzaam Drenthe

Terug naar boven