Peter Linders

Peter Linders

Functie:
Kwartiermaker

Organisatie:
Kwartiermakers in de Bouw

Peter Linders is geboren en getogen in het Brabantse Grave, een oud historisch stadje aan de Maas. Met zijn bouwkundige en marketing opleiding is hij circa 25 jaar actief geweest in het fabriceren en ontwikkelen van gevelsystemen, waarvan een groot deel als ondernemer. Vanaf 2013 actief als kwartiermaker binnen Stichting Kwartiermakers in de Bouw. Eerst bij Energiesprong  en Stroomversnelling, later initiatiefnemer van de Brabantse Deal (800.000 woningen voor 2050 naar CO2 neutraal). Peter is nu team lid van het versnellingsteam Uptempo van TKI-Urban Energy en richt zich binnen de Renovatieversneller op re-design van de bouwketen, industrialiseren van aanbod in relatie tot vraagbundeling.

Met zijn talkshow ‘De Bouw Draait Door’ neemt hij toeschouwers en deelnemers van de energietransitie op ludieke en confronterende wijze mee, langs goede voorbeelden, Innovaties, drempels en obstakels die we tegen komen naar een CO2 neutraal Nederland van 2050.

Deze workshop is gefocust op ‘vraagbundeling’ van 6 Drentse woningcorporaties. Welke samenwerkingsvormen horen daar bij, welke slimme data technieken zijn beschikbaar en hoe ga je samen met de realisatie keten in 5 jaar tijd 1000 ‘toekomst gerichte’ woningen realiseren.

« Naar het overzicht

Terug naar boven