ab

Niekol Dols

Niekol Dols

Functie:
Adjunct-directeur en manager Strategie, Advies & Energie bij de directie Vastgoed & Campus Universiteit Utrecht

Organisatie:
Universiteit Utrecht

Niekol Dols is milieukundige die na een loopbaan bij Rijkswaterstaat en VROM-inspectie op het gebied van waterkwaliteit en controle op naleving van nationale en internationale milieuwetgeving een overstap naar de vastgoedwereld heeft gemaakt. Niekol was hoofd projectmanagement bij de Rijksgebouwendienst en heeft zich daar gericht op contractbeheersing op afstand, opzet en implementatie van risicomanagement en professionalisering van projectmanagement. Sinds eind 2011 werkt ze bij de Universiteit Utrecht bij de directie Vastgoed & Campus, waar ze verantwoordelijk is voor vastgoedstrategie, portefeuillemanagement, het intern adviesbureau en het energiebedrijf (van productie tot energiestrategie).

Met haar team heeft Niekol ambities voor toekomstbestendig ontwikkelen-bouwen en beheren opgesteld, vanuit de overtuiging dat een instituut als de universiteit in de unieke gelegenheid is haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen in het ontwikkelen-bouwen en beheren van gezond, energie-opwekkend, functioneel en circulair vastgoed. Een universiteit is namelijk eigenaar-gebruiker-beheerder en onderzoeker van campus, voorzieningen en gebouwen. Als wij het niet doen, wie dan wel? De verbinding tussen de academische wereld en de bedrijfsvoering is juist op het thema van toekomstbestendigheid zeer voor de hand liggend. De universiteit Utrecht wil een inspirerend voorbeeld zijn bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en bij haar eigen bedrijfsvoering. Practice what you teach!

Ambities zijn mooi, maar het verschil wordt gemaakt in de concreetheid. Reden voor de UU om genoemde thema’s af te pellen tot kpi’s. Welke vraag of specificatie of kader geven we mee aan ontwerpende en uitvoerende partijen zodat de verwachte baten werkelijk worden gerealiseerd?

« Naar het overzicht

Terug naar boven