ab

Merlijn Blok

Merlijn Blok

Functie:
Aanjager circulaire bouw

Organisatie:
Vereniging Cirulair Friesland

Merlijn is aanjager bouw bij Vereniging Circulair Friesland, waar hij bedrijven, overheden en kennisinstellingen ondersteunt bij vragen en verbindt rond specifieke thema’s om circulaire projecten aan te jagen.  

Opgegroeid in ruraal Groningen kreeg Merlijn van huis uit de vanzelfsprekendheid van o.a. je eigen voedsel verbouwen, afval scheiden en een natuurrijke omgeving mee, waardoor hij al op jonge leeftijd een waardering voor de natuurlijke processen ontwikkelde. Hij volgde een bachelor in milieuwetenschappen aan Wageningen University, met een focus op het doorgronden van systemen en hoe de implementatie van duurzame technologieën in gebouwen en wijken bijdragen aan het bereiken van een ​​duurzamere staat. Een interesse in de vereiste innovatietrajecten van deze oplossingen dreef Merlijn ertoe om in zijn master in Utrecht meer te focussen op het aanpassen van bedrijfs- en organisatiestructuren om duurzaamheid op te schalen.

Naast zijn rol bij Circulair Friesland is Merlijn sinds 2016 duurzaamheidsadviseur bij Metabolic, waar hij zich richt op de transitie naar een circulaire gebouwde omgeving. Terugkerende projecten omvatten het circulair ontwerpen van gebouwen en gebieden, urban mining modellen en indicatoren en processen voor circulair aanbesteden.

« Naar het overzicht

Terug naar boven