ab

Marc van der Heijden

Marc van der Heijden

Functie:
Directeur

Organisatie:
EverUse

'In de stad van de toekomst zijn grondstoffen in overvloed’

 Als ondernemer heb ik, Marc van der Heijden, de stap gezet om 100% circulair te gaan ondernemen. Niet door iets wat ik altijd al deed circulair te gaan noemen maar door een radicaal andere richting te kiezen in zowel business model als product. Graag neem ik u mee in mijn visie op de toekomst:

 “Als ik naar de samenleving van de toekomst kijk, zie ik een stad zonder afval, waar al onze grondstoffen ter plekke zijn opgeslagen. Het welzijn van de mens staat centraal en alles draait om het behouden van waarde. Het is een plek waar gelukkige inwoners door middel van circulaire technieken bouwen aan hun dromen. Oude lineaire modellen als formule om snel geld te verdienen aan twijfelachtige materialen en gezondheid van mensen, gelden niet meer. De tijd van grondstoffen toewijzen aan een selecte groep, en de maatschappij voor de kosten op laten draaien is voorbij.

In de stad van de toekomst zijn grondstoffen in overvloed. Ze zitten verankerd in de binnen- en buitenkant van onze gebouwen en zijn toegankelijk voor iedereen. Een afschreven voorwerp vormt de grondstof voor een nieuw product, zonder dat we onze aardbol en de bewoners schade berokkenen. De wegwerpmaatschappij is verleden tijd. In onze toekomstige samenleving voelen mensen zich meer met elkaar verbonden en hebben ze vertrouwen in de maatschappij. Bovendien ervaren ze dat ze zelf kunnen bijdragen. In de stad van de toekomst is de circulaire economie helemaal ingeburgerd.”

Met EverUse innoveren wij op product, proces en business model en maken we op industriële schaal impact bij de realisatie van afval loze steden en de wording van de circulaire economie.

 

« Naar het overzicht

Terug naar boven