ir. Koen Klooster

ir. Koen Klooster

Functie:
Directeur

Organisatie:
Karbonik B.V.

Koen Klooster (1958) is een succesvol adviseur en ondernemer. Hij is mede-oprichter en ceo van Karbonik BV, een bedrijf actief in verwarmingssystemen o.b.v. carbon technology.

Koen Klooster studeerde in 1982 af aan de TU Delft en werkte vervolgens een aantal jaren voor Philips, respectievelijk het Amerikaanse ITT. In 1987 startte hij met een partner het onafhankelijke adviesbureau voor strategische projecten met ICT; Verdonck, Klooster & Associates BV in Zoetermeer. In 2006, toen VKA bijna 100 man groot was, heeft hij afscheid genomen van VKA.

Na een ‘sabbatical’ richtte Koen zich op strategische advisering en begeleiding van MKB ondernemingen en organisaties vanuit een breder perspectief dan alleen ICT. In die rol heeft hij diverse bedrijven en ook start-up’s begeleid.

In 2015 is hij samen met 2 collega’s een eigen start-up begonnen; het bedrijf Karbonik BV. Karbonik richt zich op de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van verwarmingssystemen op basis van carbon technology. Deze technologie is geschikt voor vele toepassingen waaronder het verwarmen van gebouwen. Karbonik BV heeft inmiddels meer dan 50 projecten gerealiseerd in Nederland, België en Duitsland en maakt momenteel een sterke groei door.

Elektrisch verwarmen met carbon is een veelbelovende optie om, naast stadverwarming en warmtepompen, gebouwen duurzaam anders te verwarmen dan met gas.

Sinds eind 2017 is Karbonik BV partner van Duurzaam Gebouwd.

« Naar het overzicht

Terug naar boven