Dr. Ruth Mourik

Dr. Ruth Mourik

Functie:
Oprichtster

Organisatie:
DuneWorks

De rode draad door het werk van Ruth is de focus op duurzame transities en de democratische insteek daarbij. Het verbinden van eindgebruikers, bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden om betere processen, betere resultaten en meervoudige waarde te creëren is een belangrijk gegeven in haar werk. Maar ook het organiseren van het leren tussen partijen om zo het zo noodzakelijke opschalen en verbreden van duurzame initiatieven te versterken staat centraal in haar aanpak.

Ruth werkt aan duurzaamheidsprojecten gericht op gedragsverandering, participatie, wijkprocessen, open innovatie, co creatie, meervoudige waarde creatie, systeemtransities, ecosystemen, maatschappelijke acceptatie, en nieuwe business modellen en leren.

Dit doet ze voor opdrachtgevers zoals de Europese Commissie, het Internationaal Energie Agentschap, gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

De thema’s waar Ruth op werkt hebben vaak met energie, de circulaire economie, gebouwde omgeving en klimaatverandering te maken.

Ruth is de oprichtster van het onderzoeksbureau DuneWorks, www.duneworks.nl.  Ze heeft een Master in Antropologie en Sociologie, een Cum Laude Master in maatschappij en technologie- studies (STS) en een doctoraal in technologische en sociale systeemtransities.

Ze heeft eerder gewerkt als universitair Docent Strategisch Niche Management aan de Technische Universiteit Eindhoven en als senior onderzoeker en themaleider Energie, Innovatie en Maatschappij bij Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN).

« Naar het overzicht

Terug naar boven