#VanGasLos

  1 februari 2018     Het Cultuurgebouw Hoofddorp

Van Wijnen Groep N.V.

Baarnsche Dijk 14
3741 LS Baarn

T: 035 548 2828

Dit is Van Wijnen

Van Wijnen is met bijna 1.500 medewerkers één van de grotere bouw- en projectontwikkelingsondernemingen van Nederland. Met 24 vestigingen in het hele land zijn we altijd in de buurt. We doen aan nieuwbouw, verbouw, renovatie, onderhoud en beheer van alle soorten gebouwen. Vaak zijn we al betrokken bij planontwikkelingen of nemen we daartoe zelf het initiatief.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen hoort bij de bedrijfscultuur van Van Wijnen. Vast onderdeel van ons MVO-beleid is duurzaamheid. Dat gaat bij ons bijvoorbeeld over energiebesparende oplossingen in projecten die we voor klanten realiseren. Al in de fase van de ontwikkeling van een bouwproject maken we keuzes op het gebied van vormgeving, materialen, constructies en installaties die het milieu zo min mogelijk belasten. Verder werken we in nieuwbouw én renovatie aan CO2-neutrale gebouwen en woningen (al dan niet gecombineerd met voorzieningen voor levensloopbestendigheid) en verbeteren we in ketensamenwerkingen de energieprestaties van gebouwen. ‘Duurzaamheid’ zit hem bij ons ook in duurzaam bouwplaatsmanagement, waarbij we zoveel mogelijk papierloos werken, afval scheiden en verspilling tegengaan. Onze activiteiten zijn vastgelegd op certificaten en in convenanten en lidmaatschappen. Daarmee tonen we aan dat ‘duurzaamheid’ zich als een waaier over alle bedrijfsaspecten uitspreidt.

Van Wijnen. Meer dan bouwen.

De visie op #VanGasLos namens Regeltechniek Nederland:

Sinds 2015 heeft Van Wijnen ruim 700 gasloze woningen gerealiseerd die tevens voldoen aan de milieu-eisen. Dat wil zeggen BENG, NOM of met een EPC 0. Wij worden pas echt enthousiast als aardgasvrij ook betekent dat de woning een EPC 0 heeft. Want alleen dan heeft de maatregel een positieve impact op het verlagen van de CO2-footprint. En dat maakt een woning pas echt klaar voor de toekomst.

« Naar het overzicht

Terug naar boven