#VanGasLos

  1 februari 2018     Het Cultuurgebouw Hoofddorp

Gemeente Haarlemmermeer

Raadhuisplein 1
2132 TZ Hoofddorp

T: 023-5676191

Haarlemmermeer wil geheel gasloos bouwen

Het onderwerp #VanGasLos staat op 1 februari aanstaande centraal tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in gemeente Haarlemmermeer. Het congres strijkt neer in deze gemeente om gezamenlijk ambities en uitdagingen in te vullen omtrent aardgasloos bouwen.

Gemeente Haarlemmermeer ziet dat er financieel en organisatorisch omvangrijke barrières zijn om bestaande bouw los te koppelen van gas. De investering is vaak fors. Daarnaast liggen kosten en baten niet altijd bij dezelfde partij. Veel verschillende stakeholders moeten de handschoen oppakken om initiatieven omtrent energieverduurzaming tot een succes te maken. Een gebiedsgerichte aanpak is noodzakelijk, om betrouwbaarheid en stabiliteit van de warmtevoorziening te waarborgen.

Voorbeelden van initiatieven die door de gemeente worden ondersteund, zijn het burgerinitiatief in Burgerveen en de ontwikkeling van de gasloze wijk Hanepoel in Zwaanshoek. De ambitie van de gemeente Haarlemmermeer is om nieuwbouw geheel gasloos te maken en te voorzien van de meest effectieve warmtevoorziening, bijvoorbeeld restwarmte uit datacenters.

https://haarlemmermeergemeente.nl/

https://www.youtube.com/watch?v=px3Ha6Vrbxs

« Naar het overzicht

Terug naar boven