Provincie Drenthe roept jou op! 

Op missie naar een mooi, leefbaar en duurzaam Drenthe

Iedereen woont in Drenthe energieneutraal in 2040. Dat is hun ambitie. Dat betekent sloop van honderden oude woningen, energetische renovatie van circa 200.000 woningen en appartementen (koop en huur) en duizenden nieuwe woningen in de komende twee decennia. Een flinke uitdaging! Dat vraagt om een nieuwe visie op bouwen en wonen. Dat geldt niet alleen voor Drenthe, maar ook voor de bouw-, installatie-, en vastgoedsector. We krijgen allemaal met nieuwe uitdagingen te maken. Verstandig omgaan met de steeds schaarser wordende primaire grondstoffen en intensiever nadenken over nieuwe (circulaire) materialen.

Zo doen ze dat in Drenthe
In Drenthe werken ze hard aan deze transitie, op verschillende manieren. Zo is er de ‘Expeditie energieneutraal wonen in Drenthe’, waarin meer dan 100 partners samenwerken aan projecten en vernieuwende aanpakken. Ook werken zij aan de Regionale Energie Strategie (RES) met gemeenten en hun inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. En onlangs is het unieke samenwerkingsverband Drenthe Woont Circulair opgezet, waarin wordt gewerkt aan de bouw van 80 sociale huurwoningen volgens het circulaire principe: een praktijkproeftuin.

Duurzaam bouwen, wonen en financieren
Dankzij deze samenwerkingsverbanden weten partijen elkaar te vinden en zijn er al meer dan 75 nieuwe projecten gestart en gerealiseerd op het gebied van duurzaam bouwen, wonen en financieren. Voor de deelnemende partijen zijn deze netwerken een interessante ontdekkingsreis, in dit geval naar circulair bouwen en energieneutraal wonen.

Samen komen we verder
In Drenthe zijn ze bereid om actief kennis te delen en dat werpt z’n vruchten af. Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres laat Drenthe zien hoe we samen verder komen en waar zij, letterlijk en figuurlijk, aan bouwen. Drenthe kijkt er naar uit om samen met jou en alle deelnemers van het congres op missie te gaan. Drenthe ziet uit naar nieuwe ontmoetingen en ideeën die hun ambitie kunnen verrijken. Samen komen we verder, reis jij met Drenthe mee naar 2040 op 6 februari 2020? Schrijf je direct in!

Terug naar boven